MatSanat Günlükleri

İsmail Hakkı Kelleci
09 Ağu 2024
0

8 Eylül 2024

Küçük Narin'in cansız bedeni, bir çuvalın içinde, büyük taşlarla kamufle edilmiş bir şekilde dere kenarında suyun içinde bulundu. Hiçbir canlının, hele hele bir çocuğun asla haketmediği bir son...

 
 
 
"Çocukların cinsiyeti olmaz. Çocukların milliyeti olmaz. Çocukların suçu olmaz. Çocukların yaşı olmaz. Çocuğa sadece ÇOCUK denilir."
  
 

1 Eylül 2024

 
Dünya Savaşının başlangıcı olan 1 Eylül tarihi "Dünya Barış Günü"olarak kutlanmaktadır.
Dünyanın her noktasında, her canlının her hücresinin özgürce yaşam hakkı vardır.
Ve bu yaşam hakkını elinden almak isteyen silah tüccarlarına, kıyımcılara, sömürgecilere, din-ahlak-cinsiyet-milliyet tüccarlarına karşı dimdik durmak, kainatta yaşayan bütün canlıların en onurlu görevidir...
Yaşasın Barış, yaşasın özgürlük...

17 Ağustos 2024

 
17 Ağustos 1999...
Büyük Marmara depreminin yıldönümü. 20. Yüzyılın yaşadığı en büyük felaketlerden biri. Hatta sonuncusu. Ve bu son olsun diye defalarca söyledik. Ancak, maalesef 21. Yüzyılın başlarında Hatay-Maraş depremleriyle daha büyüğünü yaşadık. Depremler bitmeyecek ama biz şunlar için BU SON OLSUN demeliyiz: "Kaçak yapılar, ucuz ve kalitesiz malzeme ile bu malzemeyi kullanan zihniyet, denetimsizlik, rant ekonomisi, deneyimsiz müteahhit dönemi, liyakatsız insanların yönetimi, beceriksiz yöneticiler... Hepiniz için son olsun... Hepinizin sonu olsun dileğiyle artık depremler can almasın..."
Büyük Marmara depreminde, benim aklımdan silinmeyen 2 olay. Belediye otobüsünde giderken bir kadın çorap kokluyordu. Durmadan kokluyordu, merak ettim, neden bunu yaptığını sordum. Depremde kaybettiği kocasının ayağından çıkardığı için onu yıllarca yıkamadığını ve onun kokusuyla yaşadığını... İkinci olay ise, dönemin bakanı-bakanlığı, depremzedeler için yaptırdıkları konutların reklam afişlerini Türkiye'nin her yerinde bilboardlara ve birçok reklam alanına astırmıştı. Afişleri her gördüğümüzde UTANDIK.. Ve o afişlere ve reklam bütçesine harcanan para ile onlarca konut yine yapılabilirdi... Üstelik bu harcanan para deprem yardımları ile yapılmıştı...(editör)

16 Ağustos 2024

 
Bu gezegenden Elvis Presley geldi ve geçti. Aslında geçmedi, hala tahtında oturuyor. Hatta hala bütün kalplerin tahtında oturyor.

12-15 Ağustos 2024

 
Usta Şair Can Yücel 12 Ağustos 1999 tarihinde 72 yaşında aramızdan ayrıldı. Türk şiirinin bariton sesli kabadayısı olarak tanınmıştır. Türkçe'yi en iyi kullanan şairimiz olarak bilinir. Önünde saygı ile eğiliyoruz.

8-11 Ağustos 2024

Cengiz Topel'in vefatı

5-6-7-8 Ağustos 2024

 
Hiroşima'ya Atom bombası atıldı

31 Temmuz - 4 Ağustos 2024

 
Usta Tiyatrocu Genco Erkal'in vefat etti.

Yorumlar

Yıldız değerlendirmeleri:
0.00 (0 değerlendirme Toplam)
  • 5 yıldız
    0
  • 4 yıldız
    0
  • 3 yıldız
    0
  • 2 yıldız
    0
  • 1 yıldız
    0
Yıldız dereceleri:
5 yıldız (0 değerlendirme )
4 yıldız (0 değerlendirme )
3 yıldız (0 değerlendirme )
2 yıldız (0 değerlendirme )
1 yıldız (0 değerlendirme )

Hiç mesaj bulunmadı