Atatürk ve Cumhuriyet Temalı Formalar Satışa sunuldu
Tekstil sektörünün duayen ismi ve aynı zamanda tasarımcı Bülent Özdemir tarafından tasarlanan Cumhuriyet ve Atatürk konulu iki farklı desendeki formalar satışa sunuldu.
Kısa sürede oldukça sevilen tasarım harikası bu formaların üzerideki her sembolün tarihi bir karşılığı var. Her nokta her renk bir anlama bürünmüş durumda. Ürün sayfamızdan ürünü inceleyebilir, online sipariş edebilirsiniz.
FORMA ARKA TASARIM SEMBOLLERİ VE ANLAMLARI
1. MÖ 209 Türk Ordusunun Hun Hakanı Mete Han tarafından kuruluşu. 1071 Malazgirt Zaferi
1453 Konstantinapolis'in Fatih Sultan Mehmet tarafından fethi ve başkent yapılışı
1923 Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin Kuruluşu
1881 TC nin kurucu Ata’sı Mustafa Kemal Atatürk’ün doğum yılı
1938 ve sonsuza kadar kutlu anısının ve mirasının yüreğimizde yaşatılacağını simgeleyen sonsuz işareti
2. TC nin kurucusu Mustafa Kemal’in Soy Adı olarak ATATÜRK
3. Mehmet Akif Ersoy'un "Kahraman Ordumuza" ithafen yazdığı İstiklal Marşı bütün zemine basılmıştır.
4. Mustafa Kemal'in 26 Ağustos 1922 de Kocatepe'de büyük taarruz sabahını beklerken ölümsüzleşen zafere yürüyüş anı.
5. Mustafa Kemal'in ardına düşen Türk milletini temsil eden Kastamonu'da ki şehit Şerife Bacı heykel grubu
6. 18 Mart 1915 de Çanakkale Deniz Savaşlarını kazanarak Çanakkale Zaferinine ithafen ve bütün kahramanları temsilen Seyit Onbaşı
7. 1915 Çanakkale Şehitleri Anıtı
8. 15 Mayıs 1919 da başlayan İzmir'in işgaline karşı Yunan Ordusuna ilk mermiyi atarak milli mücadeleyi başlatan İzmirli Gazeteci Hasan Tahsin’in İzmir Konak Meydanında ki sembol anıt.
9. İzmir'in işgali üzerine milli mücadeleyi koordine etmek gizli hedefi ve 9. ordu müfettişliği resmi görevi ile 19 Mayıs 1919 da Samsun'a çıkan Mustafa Kemal'i Anadolu’ya götüren Bandırma Vapuru.
10. İstanbul’un işgali ve son Osmanlı Mebusan Meclisinin kapatılması üzerine 23 Nisan 1920 de açılan Ankara’daki Milli Meclis Binası.
11. Samsun'dan başlayan Kurtuluş Savaşını temsilen şaha kalkmış at üstündeki Mustafa Kemal heykeli.
12. 9 Eylül 1922 de İzmir'e giren 9. Süvari Kolordusu komutanı Fahrettin Altay'ın süvari birliklerinin öncüsü Yüzbaşı Selahattin tarafından İzmir Vilayet binasına çekilen Türk bayrağı ile işgal başladığı yerde bitti.
FORMA ÖN TASARIM SEMBOLLERİ VE ANLAMLARI
13. İki kıtanın birleştiği yerde bir kuşak gibi doğu ile batıya / Asya ile Avrupa’ya uzanan, her metrekaresi şehit kanları ile sulanarak bayrağa rengini verirken, ay yıldızı ile de kadim Türk tarihine işaret ederek dalga dalga yayılan, üstümüzü örten, içimizi ısıtan Türk bayrağı ve kapladığı Türk ülkesini temsil eden göğüs bandı tasarımı… Turkuaz mavi renkli denizler ise Mavi Vatan ve Gök Vatanı simgeler.
14. Atatürk'ün TBMM’nde Büyük Nutku okumayı bitirdiği 20 Ekim 1927 de Nutkun son kısmını oluşturan ve Cumhuriyeti emanet ettiği “Ey Türk Gençliği” diye başlayan Türk Gençliğine Hitabı ön zemini kaplamaktadır.
15. TC nin kurucu atası Mustafa Kemal Atatürk'ün silüeti ile imzası ön zemini kaplamaktadır.
16. "Az zamanda çok ve büyük işler başardık..." diyerek yapılan bütün işler arasındaki en büyük işin Cumhuriyetin İlanı olduğunu, 29 Ekim 1933 de Ankara Hipodromunda Cumhuriyetin 10. yılı kutlamalarında okuduğu ve sesi ile de hafızalarımıza kazınan fotoğrafı.
17. 13 Ekim 1923 de Ankara yeni başkent olarak ilan edildi. Atatürk'ün büyük önem verdiği Türk Tarih Tezine uygun olarak 1978 yılında Kızılay'a dikilen Ön Türk kimliğine ait Hatti Güneş Kursu heykeli başkent ilan edilen Ankara'nın sembol anıtıdır.
Eski başkent İstanbul’a 1928 de dikilen Taksim Cumhuriyet Anıtı
18. 1 Kasım 1928 de TBMM’nde "Türk Harflerinin Kabulü Hakkındaki Kanun" başlığında yazdığı gibi Arap harfleri yerine Latin harfleri değil Türk harfleri kabul edilmiştir. Bu tanım Atatürk'e aittir.
24 Kasım 1928 de Atatürk başöğretmen ünvanını aldı. Yeni Türk harflerini kara tahta başında öğreten başöğretmen Atatürk’ün Gaziantep’de çekilen fotoğrafı.
19. Cumhuriyet devrimlerini temsilen Mustafa Kemal Atatürk’e ait nüfus cüzdanı.
21 Haziran 1934 Soyadı Kanunu kabul edildi. 24 Kasım 1934 TBMM tarafından Mustafa Kemal'e ATATÜRK soyadı verildi…
20. "Milli Ekonominin Temeli Ziraattir" diyen Atatürk'ün emri ile 5 Mayıs 1925de AOÇ kuruldu. Tarım ve tarımsal sanayi atılımlarına başlanıldı. Sanayileşme, karma ekonomi, milli iktisat politikaları gibi ulusal kalkınma ekonomisini simgeleyen AOÇ de traktör üstündeki fotoğraf.
21. 2 Eylül 1925 de din adamları dışında cübbe ve sarık giyilmesini yasaklayan Kılık Kıyafet Devrimi, devrimler ile “muasır medeniyet” seviyesine ulaşma isteğinin Atatürk’ün önderliğinde görülmesini temsilen şapkalı, pantolonlu, ceketli takım elbiseli fotoğrafı.
Takım elbisesi içinde olduğu halde Türk oturuşu adı da verilen bağdaş kurarak oturuşu ile batılılaşmayı taklit olarak gören değil, tarihte ilk pantolonu giyen ataları (MÖ 8-2. yy Pazırık kurganında bulunan pantolon) gibi Türk devrimlerinin temel karakteristiğinin öze dönüş olduğunu gösteren çok anlamlı bir fotoğraf.
22. 10 Kasım 1938 de TC nin kurucusu MKA ün sonsuzluğa yürüyüşü sonrasında 1945’de Ankara’da inşa edilen Anıtkabir adı verilen, aslanlı yol gibi bir çok simgesel özellikleri ile de Türk atalarının kurganlarına benzeyen anıt mezar silüeti.
23. 56 yıllık hayatına bir çok başarı ve TC Devletini sığdıran Atatürk’ün tren vagonundan gökyüzüne ve bıraktığı mirasına son bakışı…
24. Bağımsızlık sembollerinden ilk basılan kağıt 5 tl lik banknot ve TC kuran Türk halkının ongun simgelerinden bozkurt’un ilk kağıt para üzerinde ve bir çok yerde kullanılmaya başlanılması.
SAĞ KOL- 25 : Zeminde andımızın üzerinde Türk bayrağı basılıdır.
SOL KOL- 26: Zeminde 10. yıl nutku üzerinde M. Kemal Atatürk imzası vardır.